25 Ağustos 2013 Pazar

Dating Agency:Cyrano-Film mi? Dizi mi?




Evet yanlış okumadınız.Dizi mi Film mi? İlk önce izlerken bende bu soruyu sormuştum. :D Fakat biraz aynı konuyu içerselerde hem dizi hemde film olarak ayrı oyuncularla çekilmiş :) 

eh o zaman tarih sırasına göre gidelim ve ilk kez bu konu işlenen Filmimizi tanıtalım. :))



Cyrano Agency(2010)

Lee Byung Hun(Uhm Tae Woong) Maddi yetersizlikler yüzünden hayalini kurduğu tiyatroyu bir türlü işletemez. Bir şekilde para kazanması gerekir. Oda en iyi bilidği şeyi yani insanların arasını yapmaktan para kazanmaya başlar. Kendi ekibini oluşturur ve artık bir 'aşkları gerçek yapan' bir randevu şirketine dönüşürler. Tiyatro öğrencisi olan Min-Young,Cheol-bin ve Jae pil'den tam anlamıyla mükemmel bir ekip oluşur. Fakat terzi kendi söküğünü dikemez misali Lee Byung Hun kendi ilişkilerini ayarlamayaz ve bir gün karşısına Eski sevgilisi Kim Hee Jong(Lee Min Jung) çıkar ve tesadüfen şirkete gelen bir müşteride hedef olarak Hee Jong'u gösterir ve aralarının yapılmasını ister. Zor bir durumda olan Byung Hun neler yapacaktır? 



**Genel olarak konu bu. Film'de işlenen konu ve senaryo alınıp dizide daha genişletilmiş ve daha iyi hale gelmiş diyebiliriz :) 


** Küçük bir not olarak açıklayayım. Cyrano aslında bir tiyaro/müzikal ve film'dir. Hikayenin aslı, Çirkin ve kendini sevmeyen cyrano bir gün güzeller güzeli Roxane'ye aşık olur. Ama kaderdir ki kıza açılmayı bir türlü cesaret edemez. Cyrano'nun kuzeni Cristian bir gün kuzenine Roxane'ye aşık olduğunu söyler ama kızın karşısına çıkmaya cesareti yoktur. Cristian Cyrano'nun mükemmel aşk mektupları yazdığını bilir ve kendisine yardım etmesini onun adına roxane'ye aşk mektupları yazmasını ister. Cyrano Roxane'nin kendisinden daha iyilerine layık olduğunu düşünerek onu yakışıklı olan Cristian'a layık görür ve onun adına aşk mektupları yazmaya başlar. Ama aslında aşk mektuplarında bütün yazdıkları kendisinin Roxane'ye olan duygularıdır...


her iki yapımdaki karakterler bu hikayeden esinlenip bir randevu şirketi kurmuşlardır. Fakat işler kendi sevdiği ama söylemeyediği insanlara gelince karmaşık bir hal alır. :)


Dating Agency:Cyrano(2013) 

Başrollerini Lee Jong Hyuk ve Choi Sooyoung'un paylaştığı dizi bana daha güzel ve sıcak geldi açıkcası :)) 

Konusu: Seo Byung Hun (Lee Jong hyuk) en yakın arkadaşından miras kalan tiyatroyu borçlardan kurtarmak için insanlar arasında aracılık yapmaya başlar. Gonh Min Young (Choi Sooyoung) ise daha resmi bir randevu şirketinde çalışmaktadır. Bir gün F sınıfından birisiyle A sınıfından birisini randevuya çıkarır ama başarısız olur. Operasyon sırasında Seo byung hun tarafından keşvedilir ve Byung Hun Min Young'a iş teklif eder. Min young işi kabul eder fakat Byung Hun ile arasında karakter uyuşmazlığı vardır. Byung hun daha gerçekçi,min young ise daha romantiktir. Yine terzi kendi söküğünü dikemez. İlk ve tek aşkı olan Yoon Yi Sool'u en iyi arkadaşına kaptırır. (Aslında aralarını kendi yapar ama neyse :D ) İlk Aşkı geri dönünce bir süre tiyatro'yu saklamaya çalışırlar. Fakat bu sırada da Min Young Byung hun'a aşık olur ve işler karmaşık bir hale gelir. 



**Bana Kalırsa filmden daha iyi olmuş dizi :)) Ayrıca Dizide konuk oyuncu olarak Taemin'den tutun Gong Yoo'ya kadar bir çok ünlü konuk oyuncu olarak katılmış :) 

**Aslında film'in devamı niteliğinde düşünebilirsiniz :) o yüzden önce filmi sonra diziyi izleyin :D 

**Sooyoung'un oyunculuğunu ilk kez izledim ama gayet iyi bir iş çıkarmış :) Gerek komedi gerek romantik sahnelerde :) o yüzden sooyoung 'İdollerden oyuncu olmaz' ön yargısını tamamen yıkmış bulunuyor bana  göre :)) 



**Lee Jong Hyuk'a söz yok zaten adam usta bir oyuncu resmen :3 

**başından sonuna kadar dizide herşey güzeldi fakat son bölümlere doğru oluşan ekşin dışında. olmasada olurdu ama yinede senaristin o kısmı yazmasınında gayet iyi bir sebebi var :)

şimdilik bu kadar. Üşengeçlik yapıp iki şeyi aynı yazıda tanıttım ama ikisi birbirleriyle bağlantılı oldukları için yaptım bunu. umarım aradaki bağlantıyı anlatabilmişimdir :))

Buse~


3 yorum:

Büşra dedi ki...

Kaşla göz arasında yazıvermişin kaarşim ellerine sağlık :)) Fragmanları hoşuma gitmişti dizinin öylece başlamıştım. JongHyuk ve Sooyoung'un çift olacağının düşünmemiştim açıkçası. Ben hep onu "şeffı" ilen yakıştırdıydım :D Neyse güzel olmuş bebem ha böyle devam edersek yazılmamışların acısını fena çıkaraceğiz :D

Adsız dedi ki...

aynen bi nevi acısını çıkarayım diye yaptım :D malum okul döneminde boş kalacak biraz :/

Jupiter dedi ki...

Bu genel halk için bir duyuru, ilgileniyoruz
Böbrekleri satın almak ve farklı böbrek bağışçılarıyla birlikte çalışabilmek
Hastalarımız, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.
hastamıza böbrek bağışında bulunup bulunmadığınızı onaylayabiliriz ve
her bağışçıyı büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp konusunda bizimle iletişime geçin:
+ 1 (515) 293-5520

Yorum Gönder

Etkiketler

2012 (2) 2013 (1) 3İdots (1) 49days (3) A Gentleman's Dignity (1) Aashiqui (1) Aditya Roy Kapoor (2) AGD (1) ailee (1) Alia Bhatt (1) aliee (1) andrea chen (1) ariel lin (3) b2st (9) bap (1) beast (11) Bigbang (4) blogger ödülleri (1) boa (2) bolin chen (3) Bollywood (2) btob (2) buluşma (3) bunlara artık bir isim vermek lazım ya (19) buse (34) büşra (12) cadı (1) chanyeol (1) chen you qing (1) chuno (2) cityhunter (3) Cnblue (4) Cross Gene (2) cyrano (1) dahee (1) Dan Worrawech (1) dating agency (1) Davichi (1) dbsk (3) December (1) diğer (1) diğer... (25) ding li wei (1) donghae (2) dongwoo (1) dongwoon (2) Drama/Film (18) dreamhigh (1) dujun (2) düşündüklerim (1) ELF (2) erich gonzales (1) eunhyuk (2) evrensel değerler (1) exo (1) favoriler (1) film (2) first love (1) FTısland (3) geunchogo (3) gikwang (2) gyebaek (1) Ha Ji Won (1) Han Ji Min (1) hangeng (1) hayeonsoo (2) heechul (2) henry (1) heo yi jae (1) Hindistan (1) hoya (1) Hyun Bin (1) hyunseung (2) iljimae (1) İnfinite (3) Ji Hyun Woo (1) ji sung (1) jonghyun (2) jumong (1) jung ryu won (1) junhyung (4) jyj (2) K-rock (1) K.will (1) Kajol (1) kangin (2) Kdrama (13) kibum (1) kim kyung min (1) king of dramas (1) kişisel (4) kitap (1) Kmovie (1) Kpop (17) Kyuhyun (6) ledapple (1) lee bo young (1) lee jong hyuk (1) Lee Seo Jin (1) leeteuk (2) li da ren (1) love sick (2) maggie (1) mario maurer (1) mblaq (4) midnight (2) mim (21) misa (2) missa (2) monstar (2) Moon Chae Won (1) mubankistanbul (2) My Name is Khan (1) mygirl (1) myungsoo (1) ne var ne yok (2) nell (1) nightsun (18) oh ji ho (1) OST (4) öğrencilik (1) park shi hoo (1) parkhyoshin (1) princessman (1) Prosecutor Princess (1) protecttheboss (2) QIHM (1) ren (1) ryeowook (2) saçmalamalar (1) safirmavisi (1) Sat2Mon (1) secretgarden (3) Shahrukh Khan (1) shindong (2) Shradda Kapoor (2) Sidharth Malhotra (1) single dad in love (1) siwon (4) Sj (3) SNSD (1) sooyoung (1) Student Of The Year (1) suddenly it's magic (1) Suju (12) sunggyu (2) sungjong (1) sungmin (2) sungyeol (1) sunny wang (1) şarkı çevirisi (2) T-ara (1) takıntı şarkılar (8) Tayland (2) thai movie (1) The Melody (1) Trax (1) TVXQ (3) ukiss (2) Varun Dhawan (1) Victoria Sung (1) Wonder girls (2) woohyun (1) yanlış numara (1) yeni yıl (2) Yesung (4) Yiruma (1) yisan (1) yok artık (1) Yoo In Na (1) yoseob (3) zelo (1) zhoumi (3)